MULTIPLICARE

EVENIMENTUL DE DISEMINARE ȘI MULTIPLICARE A PROIECTULUI ”LEARNING STEMS FOR A FUTURE WITH STEM” DIN ANUL I AL ACREDITĂRII ERASMUS+ ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ȘCOLARE

            Am încheiat seria evenimentelor de diseminare desfășurate în acest an 2022-2023 cu ceea ce s-ar putea numi ”vârful de lance” al activităților de acest fel – EVENIMENTUL DE DISEMINARE ȘI MULTIPLICARE A PROIECTULUI ”LEARNING STEMS FOR A FUTURE WITH STEM” DIN ANUL I AL ACREDITĂRII ERASMUS+ ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ȘCOLARE – fiind primul eveniment de multiplicare organizat de liceul nostru și primul de acest fel organizat în județul Giurgiu.

Evenimentul a fost pregătit cu multă atenție și popularizat pe diferite canale: în cadrul ședinței cu directorii la sediul ISJ Giurgiu, prin intermediul inspectorului pentru proiecte europene, pe grupurile de whatsapp ale profesorilor de matematică, fizică, chimie și tehnic și prin intermediul inspectorilor de specialitate de la aceste discipline.

Au fost pregătite materiale promoționale pentru participanți: mape cu pixuri și brelocuri precum și un pliant relevant.

Invitației de participare i-au dat curs Inspectorul pentru Proiecte Europene, d-na Corina Staicu, directori de școală, coordonatori de proiecte europene și profesori de matematică, fizică și chimie de la școli din județ. Au participat de asemenea și cadre didactice care predau științele exacte în liceu.

Evenimentul s-a desfășurat în două părți.

Partea a doua a evenimentului – multiplicarea rezultatelor primului an de Acreditare Erasmus+ în Domeniul Educației Școlare – a fost o premieră pentru echipa de proiecte a liceului care s-ar putea lăuda cu titlul de ”veterană” în activități de diseminare.

Cei 7 profesori participanți în cele două mobilități – cursul de formare și respectiv mobilitatea de job shadowing – au prezentat pe rând modul în care au implementat metodele inovative de predare – învățare însușite în aceste mobilități la clasă.

De la prezentări power point la demonstrații live și ilustrări ale modului în care poate fi accesat și utilizat Hub-ul educațional, toate aceste intervenții au constituit un îndemn și un model de urmat, dar și o demonstrație că științele exacte se pot preda și altfel – mult mai atractiv, mult mai eficient și în pas cu noile tehnologii și exigențe ale lumii digitale și ale Generației Tech.

Și de această dată au fost prezenți credincioșii colaboratori ai echipei în acest proiect, roboțeii mBot1 și mBot 2 care și-au făcut treaba încântând asistența.

Evenimentul de multiplicare a beneficiat și de prezența indirectă a partenerului nostru, Liceul Denina din Saluzzo, Italia, prin intermediul profesorului Guido Rosa. Prezentarea power point despre un pod cu arc tirant și un video clip despre testarea rezistenței unui pod din spaghetti realizat de elevi, au constituit exemple de bună practică în aplicarea metodei proiectului (PBL).

ÎNCHEIERE

            Primul an al Acreditării a fost doar începutul. Privim cu încredere și optimism spre anul următor, având convingerea că vom îndeplini toate obiectivele propuse, dar mai presus de toate că vom oferi elevilor noștri curajul de a visa, puterea de a izbândi și știința de a realiza.

”Întunericul tău este lumina noastră” (traducere)